Bambustøj er det nye bomuld – derfor skal du vælge bambus

Vi bliver fortsat mere miljøbevidste med vores valg i hverdagen. Også når det kommer til tøj kan vi vælge at gå den grønne vej, hvilket ikke kun er det bedste for vores planet, men også for vores egen krop.

Bambustøj er blevet et hit inden for tekstilverdenen, og mange vælger at købe tøj i bambus frem for bomuld. Men hvorfor er bambustøj bedre end bomuld, og hvilke fordele er der ved at købe bambustøj? Læs med her og få svar på dine spørgsmål.

Hvad er bambustøj?

Rigtig meget tøj på markedet er fremstillet i det velkendte materiale bomuld. Bomuld giver en blød fornemmelse og føles behageligt at iføre sig. Dog er bomuld ikke et særlig miljøvenligt valg i forhold til tøjproduktion. Bomuld er faktisk en af de mest krævende afgrøder, der kræver enorme mængder af vand, hvilket belaster vores miljø drastisk.

Et alternativ er at købe bambustøj fra wonder living fremstillet af naturmaterialet bambus. Bambus har en lang række af fordele for både vores krop og miljø, en af dem er at det er en 100% økologisk og bæredygtig dyrkning, som ikke belaster vores planet. Bambus gror uden kunstgødning og pesticider, og vokser sig enormt stor kun ved hjælp af sollys og naturligt fremkommende vand. Bambusplanten er vedvarende, bæredygtig og naturlig voksende, og derfor er det et genialt materiale at bruge til tøjproduktion.

Komfortabelt tøj i bambus

Ikke nok med at bambus er skånsomt over for vores miljø, så er det også utrolig behageligt at iklæde sig. Tøj lavet i bambus har en næsten silkeblød fornemmelse mod huden, som ikke kan sammenlignes med bomuld.

Derudover er bambus varmeregulerende og svedabsorberende, så selv på de svedige sommerdage, så sætter fugten sig ikke i tøjet. Hvis du skal ud og rejse til de varmere himmelstrøg, så er bambustøj et must have i kufferten. Bambustøjet giver din hud mulighed for at ånde, så du altid føler dig komfortabel i dit tøj, selv når du sveder.

Skånsom for din hud

En anden grund til at bambustøj har taget verden med storm, er grundet dets skånsomme effekt mod vores hud.

Både voksne og børn kan døje med sart hud. Meget tøj er fremstillet med kemi og unaturlige farvestoffer, som kan gå ind og irritere vores hud. Især når det kommer til babyer og små børn skal vi være varsomme med, hvilket tøj de iklædes, da børnehuden er særlig sart og modtagelig over for kemiske stoffer.

Tøj i bambus er allergivenligt og skånsomt at iføre sig på hele kroppen. Derfor er det ideelt, hvis du døjer med følsom eller tør hud. Produktet er altså fuldkommen fri for skadelige stoffer, der sikrer sig at din hud og krop skånes for eventuelle irritationer.