Derfor skal du bruge uldundertrøjer

Sponsoreret indhold

Os kvinder har tit tendens til at købe de sædvanlige undertrøjer og undertøj, typisk lavet af et materiale, som vores kroppe faktisk slet ikke fortjener!

Først skal det siges, at mit klædeskab ikke er fyldt med tøj lavet i fantastiske materialer – men jeg vil her ligge et ord ind for, at vi husker at forkæle os selv med uldundertrøjer og undertøj i en god kvalitet. Jeg vil i fremtiden forsøge, at prioritere tøj lavet i lækker uld og silke fremfor for tøj i eksempelvis akryl.

Uld er genialt! Det skyldes at dette materiale kommer fra dyr. Ligesom hos mennesker vokser dyrenes hår/pels ud igen. Det er altså derfor en rigtig god kilde til tøjproduktion og derudover et holdbart materiale, så dit tøj holder længere.

Uld er generelt ikke rigtig godt materialer og derfor burde du bruger det noget mere. Selvom mange forbinder uld med vinter og noget der skal bæres når temperaturen rammer 0 grader, så kan du godt tro om igen. Uld er faktisk et fantastisk materiale til at temperere din krop. Både når det er varmt og koldt. Det isolerer din krop rigtig godt, som gør at du kan holde temperaturen og holde varme og kulde ude.

Uldundertrøjer og undertøj er selvforkælelse på højeste klasse. Din krop fortjener det og giver en dejlig følelse når du hopper i tøj lavet af uld.

Forskellige typer uld du burde prøve

Uld findes i forskellige typer. De mest kendte uldtyper til tøj er cashmere, merino og angora.

Cashmere har du måske allerede hørt om. Ulden kommer fra Cashmere gederne, som producerer denne dejlige form for uld. Merinould kommer fra Merinofår og er virkelig også en dejlig og populær uld.

Derudover er der selvfølgelig også Alpaca uld, som især er kendt fra det Sydamerika, hvor Alpacaérne typisk løber frit rundt i bjergene og markerne. Som også danner en helt fantastisk form for uld, som du burde prøve på kroppen.

Fordelene ved overstående uld er de er kendt for at være dejlig bløde for kroppen og en uld som ikke klør eller irritere kroppen. Så hvis du før i tiden har holdt dig tilbage på grund af at uld klør, burde du prøver nogle af overstående materialer.

Vask og pleje af uld

Først og fremmest er det en god ide at lufte dit uldtøj frem for at vaske det. Det skal du selvfølgelig kun gøre hvis der ikke er pletter eller andet snavs på trøjen. Derudover kan du nedfryse dit tøj i en frysepose for at dræbe eventuelle bakterier. Ydermere kan du selvfølgelig vaske meget af dit uldtøj på 30 grader i en skånsom vask, så pletter og snavs forsvinder helt.