Ølbrygning gør mig lykkelig

Der er ikke noget som ølbrygning der gør mig lykkelig. Jeg kan huske første gang jeg var med til at brygge øl, der forsvandt alle mine tanker i hovedet. Der er rigtig mange ventetid når man brygger, og helt bogstaveligt så står man og kigger ned i en gryde der koger – Det kan man altså ikke bliver stresset af. 

Min første gang

Jeg var inviteret over til en veninde da hun skulle brygge en dag. Det kom sig egentlig af, at jeg havde haft en meget travl periode på arbejde, og derfor havde jeg behov for at slappe lidt af. Min veninde foreslog derfor, at jeg skulle komme over og deltage i ølbrygning, for det var så afstressende. Jeg havde på forhånd svært ved at tro på det, men jeg valgte at stole på min veninde når hun sagde, man alle de ting man havde i hovedet, dem ville man stoppe med at tænke over mens man brygger. Jeg må dog efterfølgende give hende ret i den påstand, for efter den dag i hendes selskab mens vi bryggede øl, der tænkte jeg overhovedet ikke arbejde da jeg kom hjem. Jeg besluttede mig derfor til, at det ikke skulle være sidste gang jeg skulle brygge øl. Jeg fik derfor besøgt https://bryggerbog.dk/ hvor jeg hentede en gratis bog om ølbrygning. Jeg fik den ret hurtig læst, og følte mig ret klar til at komme i gang efterfølgende. Der var lige et par små ting jeg snakkede med min veninde om, men i bund og grund så var jeg klædt på til det jeg havde besluttet jeg skulle i gang med.

Brygudstyr

Der er nogle forskellige måder man kan vælge at brygge øl på hjemme ved en selv. Jeg valgte den mest besværlige men også den der på forhånd tiltalte mig mest, for det er der man har de bedste muligheder for at få indflydelse på hvordan øllet kommer til at smage. Jeg vil nærmest sige, at man har aldrig muligheder på sigt for at bestemme hvordan det kommer til at smage, for man starter ud med vand og når man har brygget en periode, så designer med helt sin egen øl. Jeg fik derfor bestil et begyndersæt ølbrygning, så var det efterfølgende bare at vente på det kom, så ville jeg være klar til at komme i gang med at brygge hjemme ved mig selv. Jeg husker tydeligt den første gang – Det var ikke alting der gik lige godt, men det var utrolig lærerigt, så de fejl jeg begik første gange, dem havde jeg i baghovedet anden gang, og der synes jeg selv jeg fik en rigtig god øl ud af det, men min veninde der viste mig hvordan man brygger, var helt enig med mig – Det var noget jeg godt kunne finde ud af sagde hun.