Tanker om kvindelige iværksættere i Danmark

Ifølge Dansk Erhverv er danske kvinder bagud, når det kommer til iværksætteri, hvis man sammenligner med andre OECD-lande. Ifølge rapporten de refererer til, er det kun omkring 4 procent af de danske kvinder, der er nye iværksættere. OECD-gennemsnittet ligger på 9,2 procent. Dansk Erhverv har også undersøgt, hvad der afholder de danske kvinder fra at vælge vejen som iværksætter. Svarene har været, at de føler, at de mangler de nødvendige kompetencer (blandt de helt unge). Den næste aldersgruppe svarer, at de frygter alt for mange arbejdstimer.

 

I samme artikel kommer Dansk Erhverv med flere forslag til, hvordan man kan få flere kvinder til at være iværksættere i Danmark. Du har måske gået og overvejet det, men måske tror du også, at det er meget dyrt at komme i gang. Vi vil derfor komme ind på, hvad det koster at starte en virksomhed i Danmark – og selvfølgelig hvordan du gør det på den billigste måde. Når du har læst denne artikel, vil du forhåbentlig føle, at der er mindre forhindringer nu.

 

Det at få CVR-nummer

En af de dyreste ting når man starter virksomhed i Danmark er desværre det at få et CVR-nummer. Følgende afsnit gør sig ikke gældende for enkeltmandsvirksomheder. Påtænker du at starte en enkeltmandsvirksomhed, gør dette afsnit sig ikke gældende for dig.

 

Det er rigtigt, at man kan få et CVR-nummer ind på virk.dk for kun 670 kroner. Problemet er bare, at der skal udarbejdes en del forskellige dokumenter. Ydermere skal en advokat eller revisor godkende din kapital, sædvanligvis 40.000 kroner (ApS, anpartsselskab). Begge disse ting kan koste mange tusind kroner, specielt hvis du ringer til den advokat, du har anvendt til andre sager. Du finde en advokat på internettet, der kan hjælpe dig med at starte selskabet. Det er stadigvæk ikke billigt, men det er billigere end de “traditionelle advokater”. Du skal nok regne med at betale et par tusind kroner for det ovenstående.

 

Det at få en konto til din virksomhed

En erhvervsbank hedder også en erhvervskonto. Dette skal din virksomhed have, så du kan sende og modtage penge. En erhvervskonto er desværre ikke noget billigt at få oprettet, da de fleste banker tager flere tusind kroner i oprettelse. Der er dog måder, hvorpå du kan spare en del penge alligevel.

 

Når du har startet din virksomhed, så skal du også bruge et regnskabsprogram. Her kan du med fordel vælge Dinero. Har du valgt Dinero, får du mulighed for at få en erhvervskonto hos Nykredit til meget gode priser. Betaler du for Dinero Pro, så kan du få en erhvervskonto til 1000 kroner i oprettelse og til kun 99 kroner om måneden. Du kan læse mere om at spare penge på en erhvervskonto inde på Erhvervskontopris.dk.