Vi byggede vores fritidshus på fundablokke for en bæredygtig løsning

Da vi skulle bygge vores fritidshus var en af vores kriterier, at det skulle være bæredygtigt. Vi ønskede både, at miljøet og at vi fik mest muligt ud af de materialer, som vi ville benytte os af. Derfor faldt valget på beton, da de er et materiale der er langtidsholdbart og som kan genanvendes.

Fundablokkenes karakteriske dobbelt h form, gjorde dem nemme at anvende og derfor det oplagte produktvalg. Ydermere gjorde de forskellige størrelser og styrker, sådan så vi hverken brugte mere eller mindre end vi skulle.

Projektets start

Da vi først skulle igang med projektet, gik vi ind på fundablok dk, her fik vi både mere info omkring selve produktet og muligheden for, at købe og bestille dem hjem til en billig pris. En ekstra fordel var deres beregner, den fungerede sådan at vi skrev, hvor stort vi ønskede vores fundament skulle være og derefter regnede den ud, hvor mange fundablokke der normalt bruges til sådan en størrelse projekt. Nemt og hurtigt og en sikring for ikke at falde i fælden og købe for meget eller for lidt.

Fundablokke med deres karakteristiske form er utroligt nemme at arbejde med, da de kan vendes, drejes og lægges nøjagtigt efter dit projekts behov og kriterier. Fundablokkene har en stor styrke samtidig med, at de er relativt lette, du sparer derfor miljøet og økonomien for en masse tunge og store maskiner.

Fundablokke er meget mere end bare bæredygtige

Udover at fundablokkene opfyldte vores kriterier for bæredygtighed, så var det også et nemt produkt, at arbejde med. Først og fremmest skulle stenene placeres i forlængelse af hinanden, dernæst skulle de forbindes med armeringsjern, for til sidst at blive fyldt med beton. Ydermere gav fundablokkene en alsidighed, der bare var tiltalende. Fundablokke har en stor styrke, hvilket jo giver lidt sig selv, når de bruges til fundamenter – denne styrke gør, at fundablokken også kunne bruges til opbygning af vægge. Vi slap derfor, for at købe mange forskellige slags produkter og materialer.

Den billige pris samt letheden i at bygge med fundablokkene gjorde det bare til et oplagt valg af produkt. Vi købte en lille smule ekstra fundablokke for en sikkerheds skyld, vi fik dog ikke brugt dem til selve byggeprojekter. Disse er blevet brugt til skoopbevaring ude i gangen, dette kan man kalde alsidigt!